Hoe werkt het?


Als je gaat beleggen is het belangrijk om te weten wat je vermogensdoelen zijn. Anders gezegd, het is belangrijk om te weten wat je met beleggen wilt bereiken. Die persoonlijke doelen zijn namelijk een leidraad voor de invulling van je beleggingsportefeuille.

Aan de hand van je beleggingsdoelstelling, je financiële situatie en de hoeveelheid risico die je wilt en kunt nemen, kun je bepalen welke beleggingen het beste bij je persoonlijke situatie passen. Het beleggersprofiel is de uitkomst van de mate van risicobereidheid, die past bij je persoonlijke situatie. Vervolgens kun je aan de hand van dit profiel gaan beleggen.

Elk beleggingsprofiel heeft haar eigen kenmerken
die bepalen welke beleggingen het beste bij je situatie passen

Bepaaljeprofiel.nl helpt jou bij het bepalen van een passend beleggingsprofiel. Dit doen we door de profieltest, dit is een vragenlijst die jou inzicht geeft in je persoonlijke risicoprofiel. De profieltest bestaat uit 13 vragen onderverdeeld in drie categorieën:

  1. Kan je risico lopen?
  2. Wil je risico lopen?
  3. Je financiële situatie.

Je antwoorden op deze vragen bepalen uiteindelijk je risicoprofiel. Wij adviseren altijd om het risicoprofiel als uitgangpunt te nemen bij de invulling van je beleggingsportefeuille. Je kunt naar eigen inzicht afwijken van je risicoprofiel. Dit raden wij je echter af als het gaat om een offensievere keuze. Het risico bestaat immers dat het resultaat van deze beleggingsportefeuille negatief kan uitvallen.

Bepaaljeprofel.nl werkt met vijf verschillende beleggingsprofielen, van Zeer Defensief tot Zeer Offensief. Elk beleggingsprofiel heeft haar eigen kenmerken die bepalen welke beleggingen het beste bij je situatie passen. Wij raden aan zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op de vragen. Er bestaan geen foute of goede antwoorden.

Doe de profieltest